L'Ibex s'ha mogut avui fregant als núvols mentre l'Eurostoxx i el Dow Jones avançaven amb claredat. Els bancs continuen llastant l'índex quan el factor polític a Europa i als EUA ocupa el primer pla. L'Ibex està encallat en els bancs.

A Europa, el mercat està centrat a França, on el deute sobirà està empitjorant davant d'un clima preelectoral molt confús. La prima de risc francesa s'ha disparat per l'avenç de Marine Le Pen (a qui no es dóna per guanyadora) encara que menys que el bo grec, que s'ha apropat al 10% davant del nerviosisme per la qüestió del rescat i la posició de l'FMI. Tot això ha fet que els inversors se'n vagin al mercat de renda variable en vista de l'evolució de Wall Street.

Als EUA s'està qüestionant si el tribunal de Seattle es va passar en les funcions en el cas dels visats d'entrada. Al seu torn, el dèficit comercial americà ha superat el 2016 el màxim en sis anys, en arribar a 502.300 milions de dòlars, forat que Trump prova d'omplir amb més activitat interna. Al seu torn, Kashari, president de la Reserva Federal de Minneàpolis, ha dit que no hi ha signes d'inflació salarial, indicant que el dòlar fort ajudarà a frenar la pujada de preus. D'aquesta manera, ha revelat una posició discrepant respecte a apujar els tipus al març, com s'havia suggerit.

Tot això ha fet pujar el Dow Jones un 0,42% a mitja sessió. I, el que és més important, ha recuperat per dalt, un altre cop els 20.000 punts, perduts en les últimes sessions. Si continua així haurà estat una jornada de rescat.