Massa bones dades seguides per pensar que la bona ratxa continuaria. L'Ibex s'ha palpat la roba i ha decidit embutxacar-se part dels guanys que aquest inici d'any pròdig ha ofert. La dada d'ocupació espanyola, amb la caiguda més gran de l'atur de la història al desembre, ha estat la cirereta, però el més cridaner ha estat que el conjunt de borses europees ha seguit en el descens.

Avui ha pujat l'euro a l'1,05 dòlars després que la inflació a l'Eurozona ha augmentat un 1,1% interanual, una cosa que al BCE deu agradar-li però potser menys als mercats perquè s'elimina la prima que ofereix una divisa feble. Al mercat de canvis hi ha hagut altres notícies d'interès, com la forta apreciació del iuan, que s'ha intercanviat a 6,8958 per dòlar quan fa poques setmanes va estar a fregar de 7, un nivell perillós de cara a les fugides de capitals.

A l'Ibex, Grifols ha estat la gran estrella de la sessió després que JP Morgan ha pujat la seva recomanació de compra a sobreponderar des de neutral. El Popular ha continuat la cursa alcista però la resta de la banca no l'ha seguit. El Santander ha llançat una emissió de bons de 1.000 milions d'euros i aquí ha quedat la cosa en espera que es donin a conèixer les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal.

A Wall Street s'ha mantingut l'ànim comprador amb bones dades de llocs de treball privats EPA. Els fans del Dow Jones no deixen escapar el somni ni el repte d'assolir els 20.000 punts. Hi ha inversors que no poden esperar els Reis d'Orient.