Qui no ha pensat mai què faria si li toqués la grossa de la Loteria de Nadal? Potser aquest 2023 és el teu any i ets un dels afortunats que s'emporta algun milió del sorteig extraordinari. Per saber-ho, hauràs d'estar atent aquest 22 de desembre als números que canten els infants de Sant Ildefons a partir de les 9.00 hores del matí, quan ja s'hagin enllestit tots els preparatius de l'esperada Loteria de Nadal al Teatre Real de Madrid. I és que aquest sorteig és, sens dubte, un dels que desperta més il·lusió a les persones, repartint un total de 2.590 milions d'euros. Però què has de fer si guanyes la grossa? Pots mantenir l'anonimat si et toca un premi de la Loteria de Nadal?

📌 Loteria de Nadal 2023: novetats, premis i tot el que has de saber


🍀 Les dues terminacions més afortunades de la Loteria de Nadal en els últims deu anys
 

Puc mantenir l'anonimat si em toca un premi de la Loteria de Nadal?

El sorteig de la Loteria de Nadal acostuma a durar unes tres hores i mitja, fins que ja no queda cap bola al bombo dels premis. Si ets un dels afortunats a qui li toca un dels premis majors de la Loteria de Nadal, has de saber que, legalment, pots mantenir l'anonimat. Estem acostumats a veure càmeres de televisió captant el moment que els premiats obren ampolles de vi davant les administracions, però anar-hi és una decisió personal. De fet, hi ha molta gent que prefereix passar per desapercebut i evitar que tothom sàpiga que has guanyat.

Si ets una d'aquestes persones que vol mantenir-se al marge, és important que no trenquis la rutina. Per evitar alçar sospites de ser un dels guanyadors de la loteria, no deixis d'anar a treballar l'endemà ni agafis vacances instantàniament. De fet, que et toqui la loteria no t'assegura tenir suficients diners per deixar la feina, així que medita totes les decisions amb calma. A pesar del moment d'eufòria, la millor opció és mantenir la normalitat i actuar com si res hagués passat. En aquesta línia, recomanen no fer compres impulsives i de productes de luxe, si no vols que les persones que més et coneixen notin alguna cosa diferent. 

Per mantenir l'anonimat, també hauràs de prendre precaucions quan vagis a cobrar l'import al banc. Si vols evitar preguntes i ser vist per algú conegut, l'alternativa és no anar a la teva entitat bancària i allunyar-te de la zona on vius, reduint les possibilitats de ser reconegut.  

Un altre dels consells més habituals sobre què has de fer si et toca la Loteria de Nadal és evitar dir-ho a molta gent. Així, recomanen només explicar als més pròxims que has estat un dels afortunats el 22 de desembre i, si ho fas, no detallar quants diners t'has emportat.