Volodímir Zelenski ha denunciat que un atac rus a una botiga de Khàrkiv ha mort almenys 48 persones. "Un crim clarament brutal de Rússia, un atac amb míssil contra una botiga de productes alimentaris, un acte totalment deliberat de terrorisme", ha escrit el president d'Ucraïna aquest dijous en el seu canal de Telegram —on també ha publicat una imatge del resultat de l'atac, que concretament s'hauria produït contra una zona residencial d'un poble del districte de Kupiansk (a la província de Khàrkiv). Inicialment, havia dit que havien mort 47 persones i després ha elevat la xifra provisional en una persona més.

Des de la cimera europea que se celebra aquest dijous a Granada, Zelenski ha recordat que està en converses amb diversos líders europeus per reforçar les defenses antiaèries ucraïneses i poder defensar millor tant els seus pobles com les seves ciutats d'atacs russos com aquest últim. "Hem d'aturar el terror rus", ha afegit —alhora que ha qualificat de "criminals" a "tots els que ajuden Rússia a burlar les sancions" que li impedeixen importar peces de míssils i altres béns que utilitzar per produir armament.

Atac rus botiga Kupiansk, a Kharkiv / Telegram Zelenski
La imatge del resultat de l'atac rus contra una botiga de Khàrkiv que ha compartit Volodímir Zelenski a Telegram

Més defensa antiaèria a Ucraïna

"Rússia necessita aquest i altres atacs terroristes similars per a una sola cosa: fer de l'agressió genocida la norma a tot el món", ha conclòs el president d'Ucraïna. Així, ha donat les gràcies a "tots els líders i totes les nacions del món" que ajuden el seu país a protegir la població civil. Cal tenir en compte que aquesta idea que Vladímir Putin vol estendre "l'agressió genocida" a tot el planeta és també compartida pel cap de l'oposició russa a l'administració de Zaporíjia, Ievgeny Balitsky. I és que ha dit que l'imperialisme rus vol conquerir Polònia, els bàltics i Finlàndia, per començar.

Com dèiem, Zelenski ha aprofitat la cimera de Granada per insistir en la urgència que Europa enviï a Ucraïna més sistemes de defensa antiaèria pel risc que Rússia torni a atacar la seva infraestructura energètica aquest hivern. "El primer repte que tenim tots és protegir la unitat a Europa, i no parlo només de països de la Unió Europea, sinó de tot Europa", ha dit als mitjans, abans de destacar la "importància per a Ucraïna de comptar amb un escut defensiu per a l'hivern".

 

Imatge principal: Volodímir Zelenski en una visita la setmana passada al districte de Kupiansk, on aquest dijous s'ha denunciat un atac rus a una botiga que ha mort almenys 48 persones / Efe