El parlament britànic ha rebutjat aquest dijous celebrar un segon referèndum sobre el Brexit. La proposta ha rebut només 85 vots a favor, pels 334 en contra. La cambra ha rebutjat aquesta mateixa setmana un nou acord de Brexit presentat 'in extremis' per la primera ministra britànica, Theresa May, i també una sortida abrupte de la Unió Europea.

La moció, que no era vinculant, ha estat impulsada pel grup parlamentari The Independent Group, format per set exlaboristes -que van abandonar el Partit Laborista setmanes enrere per discrepàncies amb el seu líder, Jeremy Corbyn, sobre el segon referèndum- i tres exconservadors.

La proposta ha estat rebutjada per una àmplia majoria parlamentària, a causa de l'abstenció de la majoria de laboristes -segona força dins la Cambra dels Comuns- tot i que la celebració d'una segona consulta sobre la sortida del país de la UE forma part de la seva política oficial. Només 25 diputats de la formació de Corbyn han donat suport a aquesta moció i 18 han votat en contra.

Les principals campanyes que defensen un segon referèndum, "People's Vote" i "Best for Britain", han mostrat la seva disconformitat amb què el Parlament es pronunciés aquest dijous sobre aquest assumpte, en considerar que no era el moment oportú. A més, el president de la Cambra, John Bercow, ha rebut crítiques per introduir aquesta esmena i no una altra en sentit contrari, que clamava per rebutjar un segon referèndum i blindar el resultat del celebrat el 23 de juny de 2016 que va donar la victòria al Brexit.