La situació al mur de Mèxic continua sent crítica i la gestió dels infants migrats que arriben als Estats Units no ha millorat gaire amb el nou govern demòcrata de Joe Biden. Màfies, abandonament, centres d'internament... Són moltes les dificultats a les quals s'enfronten els menors que migren, i ara unes dures imatges enregistrades per les càmeres de seguretat ho han revelat amb cruesa.

En un vídeo difós per l'Oficina de Duanes i Protecció Fronterera (CBP, per les seves sigles en anglès), es veu com dos adults, enfilats a dalt de la tanca, agafen dos infants. Des de dalt de tot, a una altura d'uns quatre metres, deixen caure primer a una nena i després a l'altra.

Les dures imatges al mur de Mèxic

En les imatges, s'observa com els costa recuperar-se de la caiguda. Poc després, els dos adults baixen de la tanca i marxen corrent. 

CBP.

Els fets es van produir dimarts a la nit a prop de la ciutat de Santa Teresa, a Nou Mèxic (EUA). Tan bon punt ho van detectar, els agents de la frontera hi van intervenir i van veure que es tractava de dues germanes de 4 i 5 anys que provenien de l'Equador i que van ser abandonades per dos traficants de persones

Què passarà ara amb aquestes nenes?

Els agents de la frontera van evacuar-les a l'hospital per avaluar el seu estat. Un cop curades de les lesions, es troben ara en custòdia del Cos Fronterer a l'espera que els serveis socials les reallotgin, segurament en un centre de menors als Estats Units.

Centro Menores EUA / EFE

Fotografia del 17 de març cedida per l'Oficina de Duanes i Protecció de Fronteres (CBP) on es mostra a un grup de nens al llit dins d'una de les carpes de la Patrulla fronterera. El Govern dels Estats Units va divulgar aquest dimarts dos vídeos que mostren les condicions de vida en dues instal·lacions de Texas on centenars de nens migrants romanen sota custòdia de l'Oficina de Duanes i Protecció de Fronteres (CBP). / Efe

Ara fa unes setmanes, el govern de Biden va deixar entrar els periodistes als equipaments on s'allotgen centenars de menors migrants que provenen d'Amèrica Llatina. Les imatges van revelar les precàries condicions en què es troben, tots amuntegats tot i la pandèmia de la Covid-19.