La Comissió Europea ha enviat aquest dijous un ultimàtum a les autoritats espanyoles per tal que apliquin plenament les normes en matèria d'asil, en especial aquelles que ofereixen garanties processals comunes durant el procés de les peticions d'asil. La notícia arriba després de saber-se que Brussel·les ha denunciat Espanya per contaminació.

L'advertència té la forma d'un dictamen motivat, segona fase d'un procediment d'infracció, i li dona un termini de dos mesos a Espanya perquè prengui les mesures adequades o, en cas contrari, Brussel·les podrà portar el cas davant el Tribunal de la Unió Europea.   

Però Espanya no és l'únic país que incompleix les normes. L'Executiu comunitari s'ha hagut de posar ferm i a pres mesures amb altres països. D'aquesta manera, ha advertit també a Bulgària i ha iniciat un expedient contra Portugal per la mateixa raó.

República Txeca i Estònia també hauran de fer esforços per posar-se al dia amb les normes de matèria de reconeixement, procediments d'asil i condicions d'acollida, segons ha exposat la mateixa Comissió Europea. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat