La contraofensiva avança, lentament, però avança. Ja són uns quants els quilòmetres i municipis que Ucraïna ha recuperat des que va començar de manera oficial ara fa uns mesos. L'exèrcit ucraïnès ha confirmat aquest dimarts la presència de les seves tropes al municipi de Robotine de la província del sud de Zaporíjia, després que diversos portaveus militars informessin els últims dies d'avenços al costat d'aquesta localitat ocupada fins ara per Rússia. “Els nostres combatents són al poble de Robotine”, ha escrit aquest dimarts al seu compte de Telegram el general Oleksandr Tarnavski, comandant del grup operacional estratègic de les forces ucraïneses a càrrec de la zona sud-est del front.

El missatge breu de Tarnavski va acompanyat d'una fotografia d'un soldat ucraïnès que saluda de manera desafiadora mentre treu el cap per l'escotilla d'un tanc.

La viceministra de Defensa, Hanna Maliar, també ha informat a Telegram de l'entrada a Robotine de la 47 Brigada de l'Exèrcit d'Ucraïna, constata Efe. Després de veure's obligades a abandonar el poble, ha explicat Maliar, les forces russes disparen amb artilleria contra Robotine, i la 47 Brigada està evacuant els civils que quedaven a la zona.

Poc abans, el portaveu de les Forces Armades d'Ucraïna, Andrí Kovalov, informava de progressos de les tropes de Kíiv a la zona de Robotine, on els soldats ucraïnesos “afermen”, ha destacat, les posicions recuperades.

L'objectiu d'Ucraïna: Mariúpol

L'Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW), una institució privada nord-americana que segueix el curs del conflicte, havia confirmat dimarts a primera hora utilitzant imatges geolocalitzades que les tropes ucraïneses han arribat al centre de Robotine. La localitat de Robotine està situada en un dels tres segments del front de la contraofensiva que s'avança des de principis de juny.

Les tropes de Kíiv intenten avançar fins al Mar d'Azov en direcció a la ciutat ocupada de Melitòpol, amb l'objectiu de tallar la continuïtat del territori ocupat per Rússia al sud d'Ucraïna.

A més d'aquesta part de la regió de Zaporíjia, les forces ucraïneses han passat a l'ofensiva a la zona de Bakhmut, a la província oriental de Donetsk, i a la zona sud-oest de Donetsk, des d'on busquen avançar cap al port ocupat de Mariúpol, al Mar d'Azov.

Rússia continua gestionant l'arribada de drons a Moscou

La defensa antiaèria russa ha fet caure aquesta matinada dos drons a la regió de Moscou sense que es produïssin víctimes. Així ho ha informat el governador d'aquesta entitat federada de Rússia, Andrei Vorobiov i recull Efe.

Els aparells no tripulats van ser abatuts al costat de la localitat Chastsy, a uns 20 quilòmetres a l'oest de la capital russa i als afores de la ciutat de Krasnogorsk, ciutat satèl·lit de Moscou, ha indicat Vorobiov al seu canal de Telegram.

"Els serveis d'emergència van prestar una atenció especial al segon incident. L'ona expansiva provocada per la caiguda (del dron) va malmetre les finestres en un edifici d'habitatges i diversos automòbils", ha afegit el governador i destaca Efe. Krasnogorsk es troba al nord-oest de la capital, al costat de la carretera de circumval·lació de Moscou, que en aquesta zona marca límit urbà.