Els castells són una de les tradicions catalanes per excel·lència i cada vegada hi ha més cultures que s'enamoren d'aquestes torres humanes i creen les seves pròpies colles arreu del món. Ara la televisió canadenca CBC s'ha fet ressò de la colla castellera de Mont-real i li ha dedicat un extens reportatge.

La colla la va crear Serge Mainville l'any 2007 després d'haver estat un any a Barcelona i unir-se a una colla. En declaracions a la cadena canadenca, Mainville explica que en tornar a Canadà no es podia imaginar "sense seguir fent castells". 

El fundador de la colla de Mont-real recorda que al principi només eren vuit persones però que la notícia es va estendre i ràpidament s'hi van unir, entre d'altres, els catalans que vivien a la ciutat. 

Actualment, el cap de colla dels Castellers de Mont-real és Ian Ericksen que cada setmana aconsegueix reunir unes 35 persones per assajar al Parc de la Fontaine a l'estiu i al Collège Brébeuf a Côte-des-Neiges quan fa fred.

Suport als presos polítics

La televisió canadenca relata que molts dels membres de la colla "senten un parentiu amb els catalans que va més enllà de les emocions acrobàtiques, es solidaritzen amb les aspiracions catalanes d'independència". Molts dels membres de la colla canadenca porten bandanes grogues en solidaritat amb els presos polítics.