El president dels Estats Units, Donald Trump, ha declarat que no té intenció d'enviar tropes a Síria per combatre Bashar al-Asad després d'ordenar, la setmana passada, el primer atac directe contra el règim sirià després de sis anys de conflicte. "No ens posarem a Síria", ha afirmat Trump en una entrevista a Fox Business.

"Però quan veig gent que utilitza coses horribles, horribles armes químiques i veig nens bonics morint als braços dels seus pares, o veig nens panteixant per la seva vida, quan veig això, vaig trucar immediatament al general Mattis".

Trump s'ha referit d'aquesta manera a l'atac del passat dia 4 en el qual els Estats Units van bombardejar un aeròdrom proper a la ciutat d'Homs des del qual suposadament el govern d'Al-Asad havia llançat un atac amb armes químiques sobre la població siriana.

El president nord-americà, que sempre va dir que el seu antecessor, Barack Obama, no havia d'intervenir a Síria, va afirmar el contrari en aquesta entrevista: "El que vaig fer jo ho hauria d'haver fet fa molt temps el Govern d'Obama. Crec que Síria estaria ara molt millor".

Trump també s'ha referit a Al-Asad com un "animal" i ha declarat que el president rus, Vladímir Putin, està donant suport "a una persona veritablement malvada", amb referència al líder sirià.

Malgrat no intervenir directament contra Al-Asad, els Estats Units han donat suport als grups opositors que combaten el líder sirià i des del 2014 també lidera la coalició militar internacional que lluita contra Daesh a Síria.