El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimecres que els migrants que entren de manera il·legal al país i es troben a centres de detenció, viuen "molt millor" ara que quan es trobaven als seus països d'origen.

"Molts d'aquests estrangers il·legals estan vivint molt millor ara que allà d'on venen i en condicions més segures", ha indicat el mandatari a través del seu compte de la xarxa social Twitter.

"Si els migrants il·legals no estan satisfets amb les condicions dels centres de detenció que han estat construïts ràpidament, que no vinguin. Tots els problemes resolts!", ha manifestat.

Trump també ha assenyalat als demòcrates que si volen canviar la situació han de "canviar les lleis d'immigració", cosa que ha assegurat que és "molt fàcil de fer".

"Si realment volen arreglar la crisi a la frontera, tant humanitària com de qualsevol altre tipus, diguin als migrants que no entrin al nostre país tret que estiguin disposats a fer-ho legalment i, amb sort, a través d'un sistema basat en el mèrit", ha subratllat el mandatari. "D'aquesta manera no hi tenim cap problema!", ha afegit.

El president nord-americà ha aplaudit la feina dels agents de la Patrulla Fronterera i ha recalcat que "no són treballadors de l'hospital, metges o infermers".

A més, Trump també ha agraït a Mèxic els seus esforços i ha afirmat que el país sud-americà està fent una feina "molt millor" que els demòcrates a la frontera.

Mèxic va acordar el 7 de juny reduir el nombre de migrants que arriben a la frontera dels Estats Units en un període de 45 dies, després que Trump amenacés que imposaria aranzels del 5 per cent a tots els béns mexicans si el flux de migrants no es reduïa.

Segons dades de Duanes i Protecció Fronterera dels Estats Units, el Ministeri mexicà ha indicat que 100.037 migrants van ser detinguts a la frontera entre tots dos països al juny, davant dels 144.2778 que es van detenir al maig, incloses persones que van aparèixer a ports d'entrada i van ser considerats inadmissibles.

Cada any milers de migrants, la majoria del Salvador, Guatemala i Hondures, fugen de la violència i pobresa i, després de travessar Mèxic, emprenen una llarga i perillosa travessia a la recerca de l'anhelat somni americà.