La cancellera alemanya, Angela Merkel, ignora els intents del president nord-americà, Donald Trump, de treure 300.000 milions de lliure esterlines d’Alemanya perquè considera que deu contribucions a l’OTAN. Sembla ser que Trump havia imprès una factura en la que demanava la suma de diners per cobrir les contribucions no pagades d’Alemanya per la defensa.

La factura es va presentar durant la visita de la cancellera a Washington, i s’ha rebut amb moltes crítiques per part de funcionaris alemanys i la pròpia OTAN. L’any 2014 els països de l’OTAN es van comprometre a gastar el 2% del seu PIB en defensa, però l’any 2002 el predecessor de Merkel, Gerhard Schröder, va anunciar que gastaria més.

Segons informes, Trump va demanar als seus assessors que calculessin quina era la despesa alemanya dels últims 12 anys, que aparentment havia caigut per sota el 2%, després d’afegir els interessos la xifra final era la de 300.000 milions de lliures. El diari Times va citar a un ministre del govern alemany, que de forma anònima, qualificava la mesura d’indignant: “El concepte d’aquesta factura és intimidar l’altra part, però la cancellera s’ho ha pres amb calma i no respondrà a aquestes provocacions” afirmava. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat