Sadiq Khan, nou alcalde de Londres i musulmà, seria una “excepció” per al candidat republicà a la nominació a la Casa Blanca Donald Trump, que tot i preveure una llei que prohibeixi entrar els musulmans als Estats Units, faria una excepció amb el major londinenc.

Així ho ha assegurat Trump, que allunyat de la retòrica populista habitual, ha afegit que està "content" que Londres hagi elegit el seu primer alcalde musulmà i ha suggerit que, en cas de ser elegit president i poder posar en marxa una llei d’exclusió de musulmans, "sempre hi hauria excepcions".

"Em va alegrar veure una cosa així", ha afirmat Trump, sobre l'elecció de Khan. "Crec que és una cosa molt bona, i espero que faci una bona feina perquè, francament, podria ser molt molt bo", ha afegit.

Trump ha rebut dures crítiques per moltes de les seves propostes, entre les quals hi ha la d'aprovar una llei que prohibeixi l'entrada al país a musulmans, proposta que va llançar poc després dels atemptats del mes de novembre passat que van deixar 130 morts a París.

Khan, que va aconseguir l'alcaldia després de les eleccions de dijous passat amb un 57% de les paperetes, ha criticat la posició de Trump en relació amb els musulmans i ha assegurat, en una entrevista amb la revista Time, que tenia previst visitar els Estats Units abans d'accedir al càrrec.

"Si Donald Trump es converteix en president, no podré anar-hi a raó de la meva fe, fet que significa que no podré comprometre'm amb alcaldes nord-americans ni intercanviar-hi idees", ha criticat. 

Sadiq Khan
ELECCIONS A LONDRES Londres tindrà el seu primer alcalde musulmà El Nacional