Donald Trump, expresident dels Estats Units (EUA), qui ha estat molt actiu en la campanya de les eleccions de mig mandat, ha comparegut davant dels mitjans per valorar la jornada. Trump ha triat com escenari la seva mansió de Mar-a-Lago (Florida), que l'FBI va registrar fa uns mesos per negligències comeses en el seu període de líder estatunidenc. Abraçant aquell registre amb orgull, ja que sosté que està sent perseguit, Trump ha mostrat la seva tradicional supèrbia afirmant: "Si guanyen m'hauria d'endur tot el crèdit. Si perden, no se m'hauria de donar la culpa per a res. Però crec que probablement serà al contrari", segons informa Efe. 

Fins i tot abans que es tanquessin els col·legis electorals a part del país, Trump va rebre triomfant als mitjans de comunicació titllant-los de creadors de fake news. La seva compareixença ha estat inesperada i arriba després que en un míting a Ohio anunciés que el pròxim 15 de novembre farà un anunci, presumiblement, serà la seva intenció de tornar a concórrer a les eleccions presidencials. 

El rival de Trump guanya a Florida: Ron DeSantis

Si Trump acaba per presentar-se a les primàries republicanes per tercera vegada hi ha una figura que destaca com el seu principal rival: Ron DeSantis, governador de Florida. Aquesta jornada electoral DeSantis ha revalidat el seu càrrec de governador, consolidant Florida com un estat profundament conservador. Des del mateix Estats que governa, Trump no ha trigat a esgarrar-li parcialment la victòria al seu rival. 

En la seva compareixença improvisada des de la seva mansió, Trump ha amenaçat a DeSantis perquè no es presenti. "Si es va presentar, us diré coses sobre ell que no seran gaire afalagadores. En sé més d'ell que ningú que no sigui potser la seva dona, que realment està fent la seva campanya", ha afirmat l'exmandatari, segons recull The Guardian. A més, ha afegit una altra amenaça més velada que l'anterior: "Crec que si corre es podria fer mal molt greument. Crec que a la base no li agradaria, no crec que sigui bo per a la festa".

Els republicans tornen a qüestionar el sistema electoral

Nova denúncia de frau electoral per part dels republicans abans fins i tot que comencés el recompte en molts estats. Les teories de la conspiració i el suport a les tesis de Trump sobre les eleccions de 2020 han tingut una gran popularitat entre els candidats republicans aquesta campanya electoral. Per tant, tampoc ha agafat per sorpresa que el dia de les eleccions molts candidats del Partit Republicà hagin brandat la bandera del frau electoral quan els començaven a anar mal dades.

L'excusa perfecta per sustentar la seva denúncia l'han trobat en un error a les màquines de votació. En alguns col·legis electorals les màquines rebutjaven algunes paperetes vàlides de qualsevol partit. Tanmateix, malgrat que les autoritats han corroborat que és un error tècnic això no ha estat acceptat per alguns republicans. És una teoria que el voltant de Trump sosté.