El president dels Estats Units Donald Trump ha firmat aquest divendres una ordre que prohibeix l'asil als migrants que entrin il·legalment al país. "Necessitem gent al nostre país, però han de venir legalment i han d'estar preparats", va dir Trump abans de sortir cap a una visita institucional a París. "Necessitem els vots dels demòcrates per aprovar noves lleis d'immigració", ha afegit.

Trump ha anunciat aquest divendres al migdia que acabava de firmar la proclama quan sortia de la Casa Blanca en direcció a París. La proclamació va posar en vigència una nova regla que el govern de Trump va ingressar en el registre federal. S'espera que hi hagi demandes legals per part dels contraris a aquesta firma.

Els migrants il·legals seran deportats del país

Ahir dijous, l'administració va anunciar un nou reglament en la política d'asil que impedirà als estrangers que entrin als Estats Units de manera il·legal de sol·licitar aquesta protecció. Segons va informar un alt funcionari de la Casa Blanca, els qui no compleixin amb les noves normes seran arrestats i processat per després ser deportats del país.

"El nostre objectiu és tenir un procés que funcioni de manera ràpida i eficient per a les persones les vides de la qual realment corren perill", va dir un funcionari del govern aquest dijous, qui va assegurar que en l'actualitat hi ha una "crisi judicial sense precedents històrics" en el sistema de migració i d'asil, pel que menys del 10% dels qui sol·liciten asil qualifica realment per a això.

Aquesta nova mesura es produeix com a resposta a la caravana de migrants centreamericans que es dirigeix cap a la frontera sud del país.