El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat aquest dilluns als actes de campanya amb un míting multitudinari a Florida, en el qual ha afirmat que se sent "poderós" després de superar la Covid-19, i ha fet broma quan ha dit que faria petons a tots "els nens" i "dones boniques" que hi han assistit.

"Em sento tan poderós... Faré petons a tot el públic. Faré petons als nens i a les dones boniques. Us faré un petó gran i gros", ha dit el president dels Estats Units.

"Diuen que soc immune. No sé durant quant de temps. Hi ha qui diu que per a tota la vida, i hi ha qui diu que durant quatre mesos", ha dit Trump, que ha animat la població a "sortir" i a continuar amb la seva vida, tot i que ha reconegut que és "arriscat".

Com ja va anunciar la setmana passada quan va sortir de l'hospital militar Walter Reed, Trump ha anunciat que ordenarà distribuir a tots els pacients amb coronavirus "el que sigui" que li van subministrar quan va estar ingressat.

"Agafarem el que sigui que em van donar i ho distribuirem als hospitals, tots tindran aquesta mateixa maleïda cosa", ha dit el president a una multitud entusiasta.

"Primer la nostra gent"

Trump ha criticat el candidat demòcrata Joe Biden, que ha acusat de retallar l'assistència mèdica als nord-americans i promoure una "amnistia" i sanitat per als immigrants il·legals.

"Tots tenim cor i volem cuidar la gent, però el que ell fa és dir a milions de persones que venen al nostre país que tindran educació, sanitat, tot... No ho podem fer, no ho podem finançar, no ens podem encarregar dels altres. Ens hem d'encarregar primer de la nostra gent", ha dit.

Donald Trump Florida 1 EFE

Míting multitudinari de Donald Trump a Florida / EFE

Els atacs cap al seu rival demòcrata han estat molt semblants als del cara a cara que van mantenir i en el qual les propostes de Biden van provocar desqualificacions.

"He fet més en 47 mesos que Biden en 47 anys", ha dit Trump, que ha tornat a acusar Biden de voler imposar l'agenda de l'"extrema esquerra", destruir l'economia i la seguretat nacional, i atacar la policia, tot això, ha dit, influenciat per l'ala més progressista del Partit Demòcrata.

La "Cuba comunista" de Biden

Aprofitant que es trobava a Florida, Trump ha assegurat que Biden pretén convertir els Estats Units en la "Cuba comunista" o en la "Veneçuela socialista".

"Biden era un gran amant de Castro, ho sabíeu, oi?", ha dit en referència al líder de la Revolució Cubana, Fidel Castro, que va morir el novembre del 2016.

El president Trump té previst celebrar aquesta setmana més actes a Pennsilvània, Iowa i Carolina del Nord, justament on va sortir victoriós en les presidencials del 2016.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat