Després d'haver instigat una revolta que va comportar l'inèdit assalt al Capitoli i una vegada el Congrés ha ratificat la victòria electoral de Joe Biden, Donald Trump ha acceptat finalment, de mala gana, que la seva presidència està a punt de finalitzar i ha promès una "transició ordenada". Amb tot, ha insistit a mostrar el seu rebuig del resultat electoral.

"Malgrat que estic totalment en desacord amb el resultat de les eleccions, i els fets estan del meu costat, tanmateix, hi haurà una transició ordenada el 20 de gener", ha afirmat Trump en un comunicat distribuït a Twitter per un dels seus principals assessors, Dan Scavino. "Sempre he dit que continuaríem la nostra lluita per assegurar que només comptaven els vots legals. Encara que això representa el final del millor primer mandat en la història presidencial, només és el començament de la nostra lluita per fer els Estats Units grans de nou!", afegeix, citant el seu lema electoral.

Compte de Twitter tancat

La reacció de Trump ha arribat a través de Scavino perquè el compte de Twitter del president sortint està suspès temporalment, a causa d'uns missatges en els quals el mandatari va justificar l'assalt al Capitoli per part dels seus simpatitzants.

Donald Trump no arriba a reconèixer del tot la derrota en el seu comunicat, cosa que va prometre als seus seguidors que "mai" faria, però sí que ha admès que el seu mandat arriba a la seva fi, i que haurà d'abandonar la Casa Blanca el pròxim 20 de gener.

El seu missatge ha arribat minuts després que el Congrés dels Estats Units ratifiqués la victòria del president electe, Joe Biden, en un gest normalment cerimonial que va derivar en un dels dies més foscos de la història dels Estats Units. El vicepresident nord-americà, Mike Pence, que presidia la sessió, va declarar en la sessió que la ratificació del Congrés s'havia de considerar "suficient" per acceptar l'elecció de Biden.

Imatge principal: el president sortint, Donald Trump / Efe