Donald Trump finalment ha parlat després de l'assalt al Capitoli dels seus partidaris. En un vídeo que ha publicat a Twitter, s'ha mostrat empàtic amb ells i no ha admès la derrota electoral.

"Sé que esteu ferits, ens han robat unes eleccions, però heu de marxar ara a casa en pau. No volem que ningú prengui mal", ha dit en el vídeo. Immediatament, la xarxa social ha detectat la seva informació com fraudulenta i ha inhabilitat la difusió.

Trump nega la derrota mentre es produeix l'assalt al Capitoli

"Aquesta ha sigut una derrota fraudulenta, però no podem fer-li el joc a aquesta gent", ha continuat defensat Trump, transmetent el seu amor a tots els seus partidaris que es manifestaven davant del Capitoli.

Imatges de l'assalt al Capitoli per part de partidaris de Donald Trump.

La compareixença de Trump ha arribat després que Joe Biden, el president electe en les darreres eleccions, demanés que donés la cara en defensa de la Constitució. "Les paraules del president dels EUA importen, tant si són bones com si són dolentes", ha assenyalat Biden, fent-lo en part responsable de l'assalt d'aquest dimecres al Capitoli.

La situació al Capitoli després de l'assalt

Milers de seguidors de Donald Trump han aconseguit entrar a l'edifici del Capitoli durant la reunió del Congrés dels EUA per corroborar el resultat de les eleccions presidencials de novembre, que va guanyar el demòcrata Joe Biden, i han aconseguit que se suspengui la sessió enmig d'una situació inèdita i caòtica. 

Imatges de l'assalt de manifestants pro-Trump al Capitoli.

Segons han informat alguns mitjans nord-americans, com la CNN, una dona es troba en estat crític després de rebre un tret al pit durant un assalt de milers de manifestants  seguidors de Donald Trump al Capitoli durant la reunió del Congrés dels EUA