Un descarrilament d'un tren en l'estat de Washington (nord-oest dels Estats Units) aquesta tarda ha provocat la mort d'almenys sis persones i 77 ferits, segons han informat mitjans locals. El tren sinistrat cobria la ruta de Seattle a Portland i ha caigut en creuar un pont sobre l'autopista I-5. En concret, l'accident ha tingut lloc la localitat de DuPont, al sud de Tacoma. El tren sinistrat portava vagons Talgo, de la sèrie 8, de fabricació espanyola mentre que la tecnologia era Siemens.

El tren 501 era un nou servei d'alta velocitat que feia la ruta Seattle-Portland i precisament s'havia inaugurat aquest dilluns. Segons el Departament de Transport dels EUA hi havia 78 persones al tren. Una gravació que ha difós l'ABC News constata la gravetat de la tragèdia.

Les imatges d'una càmera de trànsit de l'autopista sobre la qual s'ha precipitat el tren semblen demostrar que el comboi ha caigut a sobre de les vies. De fet: hi ha diversos ferits a la mateixa carretera a causa de l'accident.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha lamentat el desgraciat incident. "Els meus pensaments i oracions estan amb tots els involucrats en l'accident de tren en DuPont, Washington. Gràcies a tots els nostres meravellosos socorristes que estan en l'escena. Actualment estem monitorant des d'aquí, en la Casa Blanca", ha exposat des de Twitter.