Theresa May ha dimitit oficialment com a primera ministra del Regne Unit i ha passat el relleu al nou líder conservador Boris Johnson. L'excap dels tories va anunciar el maig passat que deixaria el govern britànic per la seva incapacitat de forjar una majoria parlamentària que ratifiqués el seu acord del Brexit pactat amb Brussel·les. L'endemà de l'elecció de Johnson com el seu successor, May ha presentat la seva renúncia a la reina Elisabeth II aquest dimecres.

En un breu discurs al país a la porta del 10 de Downing Street, la que ha estat la seva residència oficial en els tres últims anys, May ha defensat que cal acabar el Brexit "d'una manera que funcioni per a tot el Regne Unit". "Si es fa amb èxit, el nostre país pot tenir un nou començament", ha assegurat, desitjant sort a Johnson en aquesta tasca.

May ha afirmat que ha estat el "més gran dels honors" haver servit durant aquest temps com a cap del Govern del Regne Unit. May ha volgut felicitar el seu substitut, Boris Johnson: "Li desitjo a ell i al govern que presideixi bona sort en els mesos i anys que venen". "Els seus èxits seran els èxits del nostre país i espero que siguin molts", ha exposat, visiblement emocionada i acompanyada pel seu marit, Philip.

La dirigent tory ha lloat les polítiques aplicades pels governs conservadors en els últims nou anys i va ressaltar que l'economia ha millorat i també els serveis públics.

La segona primera ministra en la història del Regne Unit va arribar a Downing Street el juliol del 2016, just després del referèndum, i les negociacions pel divorci amb la Unió Europea ha centrat la seva acció de govern en els darrers tres anys.