La primera ministra britànica Theresa May ha avisat als diputats britànics que "ja és hora de prendre una decisió" sobre el Brexit, després que els 27 estats de la UE hagin reclamat una aprovació de l'Acord de Retirada per permetre un ajornament de la sortida del Regne Unit.

En un discurs als ciutadans britànics aquest dimecres a la nit, la líder tory ha reiterat la seva petició als diputats britànics perquè "donin suport" a l'Acord de Retirada que ella ha pactat i ha promès que "continuarà treballant" per garantir el suport del seu partit i dels unionistes del DUP. Així, May ha alertat que la ciutadania britànica "ja n'ha tingut prou" de les negociacions del Brexit i volen que "es resolgui i s'acabi". "Hi estic d'acord. Estic al vostre costat", ha dit May, reafirmant la seva determinació per concloure aquest procés de sortida.

Poques hores abans de les declaracions de May, El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha assegurat que és "possible" que els 27 concedeixin una pròrroga "curta" del Brexit si el parlament britànic ratifica en una tercera votació a Londres l'Acord de Retirada.

Respecte al tipus d'ajornament que podrien acordar, May ha assegurat que no està "preparada per endarrerir el Brexit més enllà del 30 de juny" i ha rebutjat la idea de celebrar les eleccions europees, tal com requeriria una extensió llarga de la sortida del Regne Unit de la UE. May ha lamentat que no puguin marxar del bloc europeu el 29 de març com estava previst.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat