El conflicte reactivat fa pocs dies entre el Marroc i el Sàhara Occidental ha desembarcat a Catalunya. Després de diverses concentracions de suport al poble sahrauí, aquest dimarts per primer cop es va produir una resposta de la part marroquina, provocant escenes de tensió entre tots dos bàndols.

Concretament va ser a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona, on les dues concentracions van topar i van haver de ser separades de manera força improvisada pels Mossos d'Esquadra. Les entitats sahrauís que havien preparat la concentració van retreure a les autoritats que haguessin permès la protesta marroquina al mateix lloc i a la mateixa hora.

I és que va anar de ben poc que no topessin físicament, ja que els manifestants marroquins van dirigir-se ràpidament cap a l'acte sahrauí i van insultar i increpar els seus participants sota el lema 'El Sàhara és marroquí molesti a qui molesti'.

De fet, els actes que tenien preparats els sahrauís es van haver de fer uns metres més enllà, a la Rambla Lluís Companys, a causa de la presència promarroquina. Per la seva banda, els favorables a l'ocupació del Marroc van lluir moltíssimes banderes del país, a més d'alguna espanyola

Finalment, però, els sahrauís van poder tirar endavant l'acte amb música, danses i projeccions audiovisuals. Els marroquins van seguir llançant proclames a favor de la unitat i de l'ocupació dels territoris sahrauís sotmesos pel rei Mohammed VI.