El Pentàgon, seu del Departament de Defensa dels EUA, ha estat clausurat per un tiroteig proper, segons diversos mitjans nord-americans. Segons la CNN, un policia hauria resultat mort durant l'incident i hi hauria "diverses víctimes". A hores d'ara, els fets encara no estan clars, detalla la cadena nord-americana.  

Pentagon Force Protection Agency twitter

Pentagon Force Protection Agency, l'agència de protecció de l'edifici / Twitter

"El Pentàgon es troba tancat per un incident al Centre de Trànsit del Pentàgon. Demanem al públic que eviti la zona", ha comunicat a través de Twitter la Pentagon Force Protection Agency, l'agència de protecció de l'edifici. 

Vídeo on es veu el tancament del Pentàgon / Twitter

Segons la CNN, els fets haurien passat a la plataforma del Metro Bus, una entrada principal del Pentàgon utilitzada per milers de persones que entren i surten de l'edifici. La mateixa cadena nord-americana destaca que la plataforma de Metro Bus és utilitzada per diverses línies d'autobusos. 

Alguns mitjans locals constaten que els trens no paren a l'estació de metro mentre no s'aclareixen els fets.

Hi podria haver múltiples ferits

"Hem confirmat que el Pentàgon està tancat. Hi ha un incident al centre de trànsit", ha explicat el portaveu de l'agència, Chris Layman. Segons ha dit i recull la CNN, l'incident està en "curs".

pentagon force protection agency twitter 2

Pentagon Force Protection Agency, l'agència de protecció de l'edifici / Twitter

A posteriori, però, la mateixa agència ha fet un tuit assegurant que l'escena de l'incident "és segura". "Encara és una escena de crim activa. Demanem que tothom es mantingui lluny de l'entrada del Metro i de l'àrea de plataforma d'autobusos". D'aquesta manera, informen també que "el transport al Pentàgon es desvia a Pentagon City".

Tot i l'escassa informació sobre els possibles ferits, el Departament de Bombers d'Arlington, ha indicat que s'ha trobat "amb pacients múltiples", quan ha acudit a respondre a "un incident actiu de violència" a la zona de metro del Pentàgon, segons ressalta EFE. Més tard, la cadena nord-americana ha informat de, com a mínim, una víctima mortal. 

Hores després, reobren algunes àrees

Unes hores després de tancar-se, algunes zones del Pentàgon ja han tornat a reobrir. L'agència de protecció de l'edifici ha dit a través de Twitter que el passadís tres està obert per als vianants, però el dos i l'entrada al metro continuen tancades. 

pentagon force protection agency twitter 3

 

No és el primer atac a l'entrada del metro

L'entrada del metro del Pentàgon va ser atacada el març del 2010, quan John Patrick Bedell va fer-ho amb dues armes semiautomàtiques de 9 mil·límetres i va començar a disparar al punt de seguretat, prop de l'entrada a l'estació del metro, segons recull el diari The New York Times. Va ferir a dos agents. Finalment, membres del personal de seguretat el van abatre a trets.

L'incident ha tingut lloc el mateix dia que s'ha sabut que un integrant de la Policia del Districte de Columbia s'ha suïcidat després de protegir el Capitol dels EUA durant l'assalt que van protagonitzar els simpatitzants de l'ara expresident Donald Trump. Gunther Hashida, de 43 anys i que en duia 18 en servei, és el tercer agent que s'ha llevat la vida després dels incidents.

Prop de Washington D.C.

El Pentàgon està ubicat al comtat d'Arlington, Virgínia, prop de Washington D.C. A l'edifici hi treballen unes 26.000 persones.

L'edifici consta de 12 pisos, 5 dels quals inclouen passadissos. La resta de l'estructura és un misteri. 

 

 

Imatge principal: Pentàgon / Mariordo Camila Ferreira & Mario Duran