Suïssa ha afegit Espanya a la llista de països amb un "risc alt d’infecció" per coronavirus. Això significa que totes aquelles persones que hagin estat a l’estat espanyol durant les dues setmanes anteriors a l’arribada a Suïssa o Liechtenstein hauran de passar deu dies en quarantena. La mesura entra en vigor a partir de les 00:00h del dissabte 8 d'agost. Tanmateix, les Illes Balears i les Canàries queden exemptes de la restricció, que tampoc s’aplicarà a viatgers que hagin fet una escala en aeroports espanyols inferior a 24 hores. Les autoritats helvètiques avisen que la quarantena s’aplicarà independentment de si la persona en qüestió ha donat negatiu a un test de Covid-19 i presenta un document que així ho certifiqui.

La llista, actualitzada regularment tenint en compte la situació epidemiològica arreu del món, actualment inclou 46 països i territoris, entre els quals Sud-àfrica, Aràbia Saudita, Argentina, Bolívia, Bòsnia i Hercegovina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, El Salvador, Equador, Estats Units, Guatemala, Mèxic, Iraq, Israel i República Dominicana. Les multes previstes per a qui no respecti les restriccions ascendeixen a 10.000 francs suïssos (aproximadament 9.300 euros).

Segons indica l'Oficina Federal de Salut Pública, les autoritats suïsses són les responsables de dur a terme i controlar les mesures de quarantena i fer controls aleatoris. Aquestes reben dades de contacte —que s'agafen aleatòriament— de les persones que arriben a Suïssa i han de fer quarantena. 

Altres països que imposen mesures

Així doncs, Suïssa s'afegeix a la llista de països que imposen restriccions als viatgers procedents d'Espanya. A finals de juliol, el primer ministre francès, Jean Castex, va recomanar als francesos que no viatgin a Catalunya davant "els indicis de degradació de la situació sanitària". Per la seva banda, Irlanda i Regne Unit han imposat quarantenes als viatgers procedents d'Espanya de 14 dies, mentre que Noruega demana 10 dies de quarantena. A més, Bèlgica ha prohibit els viatges no essencials a Barcelona, Navarra, Lleida i Osca.