La ministra principal escocesa, la nacionalista Nicola Sturgeon, ha afirmat avui que "a finals d'aquesta setmana" presentarà la "proposta democràtica" per sol·licitar formalment al Govern britànic la celebració d'un segon referèndum d'independència a Escòcia.

En un discurs davant del Parlament escocès, Sturgeon va assenyalar que el resultat de les eleccions del 12 de desembre, en les quals els conservadors van guanyar amb majoria absoluta i la seva formació, el Partit Nacionalista Escocès (SNP), va obtenir la majoria de suports a Escòcia, demostra que "el futur" que desitgen els escocesos "és molt diferent del de gran part de la resta del Regne Unit".

"Per això, a finals d'aquesta setmana, en línia amb els repetits mandats electorals, reforçats una vegada més dijous, publicaré la proposta democràtica detallada per a una transferència de poder de Westminster a aquest Parlament que permeti un referèndum d'independència que compleixi amb la legalitat", va dir.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat