La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha lamentat la dimissió d'Alex Salmond del Partit Nacionalista Escocès, però ha defensat amb fermesa que cal seguir investigant el cas "sense por". L'exprimer ministre escocès va anunciar ahir la seva retirada de la formació per unes denúncies d'assetjament sexual que ell nega.

Sturgeon ha agraït la gran contribució de Salmond en la independència i els anys de dedicació al partit, però ha assegurat que "la causa independentista va més enllà d'un individu". Tot i reconèixer que han estat dies "increïblement difícils pel partit", la primera ministra ha demanat prudència davant les denuncies i ha apostat per deixar seguir les investigacions i el procés legal.

A través de les xarxes socials, Nicola Sturgeon, ha compartit un comunicat on explica la seva posició en el cas: 

"Sento una gran tristesa en aquesta situació. L'Alex ha estat un amic i un mentor durant més de trenta anys i la seva contribució al SNP i a la independència parla per si sola. Tot i que la decisió ha estat de l'Alex, entenc per què ha optat per separar les qüestions actuals a que s'enfronta del dia a dia SNP i la campanya en curs per a la independència.

Aquests últims dies han estat molt difícils pel partit i estic segura que també per aquells involucrats en les denuncies que s'han fet al govern escocès. Reconec que també han estat difícils per l'Alex.

Tanmateix, el cert és que dues denúncies van ser rebudes pel Govern escocès que no podien ser arrossegades sota la catifa. Les reclamacions han de ser investigades sense por, independentment de l'antiguitat de la persona implicada.

Sé que els membres del partit estan molestos per aquesta notícia, i jo també. També sé que hi ha moltes preguntes que només podran ser respostes d'aquí a un temps. Ara, és importat que es permeti que el procés legal segueixi el seu curs.

Mentrestant, estic d'acord amb l'Alex que la causa de la independència, per la qual tant ell com jo hem dedicat tota la nostra vida, és més gran que qualsevol individu. Per tant, el treball que hem de fer per assolir la independència és més important que mai."