L'SNP (Partit Nacionalista Escocès) torna a apuntar cap a la independència d'Escòcia. Així ho ha insinuat el líder de la formació al Parlament britànic, Ian Blackford, a través del seu compte de Twitter després d'acusar els laboristes de comportar-se de forma "hipòcrita". 

Blackford ha criticat d'aquesta forma la majoritària abstenció de la formació liderada per Jeremy Corbyn en una moció votada aquest dijous que demanava la celebració d'un segon referèndum sobre el Brexit. La proposta ha estat impulsada pel grup The Independent Group, format per set exlaboristes -que van abandonar el Partit Laborista fa unes setmanes - i tres exconservadors, i ha obtingut el suport del mateix SNP, del grup liberal i de 25 diputats laboristes.

"Els conservadors han convertit el Parlament britànic en una comèdia i els laboristes han confirmat la seva condició de facilitadors del Brexit. Quin desastre que està decebent Escòcia i tot el Regne Unit", ha acusat. A més, ha afegit que la nació a la qual representa "ha ara de posar-se en marxa. Els nostres interessos no són atesos per aquesta cambreta de Westminster", ha dit en al·lusió a la petició d'un segon referèndum d'independència del Regne Unit que el SNP demana des de la victòria del Brexit el 2016.