La reina Elisabet II serà enterrada aquest dilluns a la capella de Sant Jordi. De fet, tots els membres de la casa reial anglesa i britànica reposen a la capella de Sant Jordi, construïda el 1475. El temple es troba dins dels terrenys del castell de Windsor, una de les cases preferides de la difunta reina i on molts membres de la família reial han estat enterrats abans que ella. Després del seu funeral a l'abadia de Westminster aquest dilluns, el taüt de la reina serà traslladat al castell de Windsor, que es troba a uns 35 quilòmetres al centre de Londres. La reina serà enterrada allà com a part d'una llarga història d'enterraments al lloc, inclosos deu antics sobirans.

🔴 Funeral de la reina Elisabet II, DIRECTE 

En aquest petit espai ja reposen les restes del pare d'Elisabet II, el rei Jordi VI, així com la seva mare, Elizabeth Bowes –més coneguda com la Reina Mare– i la seva germana, la princesa Margarida. A aquest petit recinte també seran traslladades les restes del príncep consort Felip d'Edimburg, espòs d'Elisabet II durant més de 73 anys i mort l'abril del 2021. Les restes de Felip havien estat dipositats a l'anomenada volta reial de la capella Sant Jordi i ara seran reubicades perquè reposin amb la seva dona.

La capella commemorativa del rei Jordi VI

La capella de Sant Jordi té diverses seccions i racons, inclosa la capella commemorativa del rei Jordi VI, que la reina va encarregar després de la mort del seu pare. Vint-i-quatre membres de la família reial estan enterrats a la capella de Sant Jordi, inclosos diversos membres sepultats a la volta reial. El lloc té un gravat daurat amb la imatge del pare d'Elisabet II i, al pis, una placa fosca amb lletres daurades on hi ha els noms de Jordi VI i la Reina Mare i els anys de naixement i defunció corresponents. La capella de Sant Jordi té una llarga història per a la família reial, no només com a lloc d'enterrament, sinó com a lloc per a casaments, batejos i funerals. El funeral del príncep Felip es va celebrar allà el 2021 i el príncep Harry i Meghan Markle es van casar allà el 2018.

Entre els membres de la família reial enterrats a la capella de Sant Jordi, hi destaquen, a banda dels ja mencionats, el rei Eduard VI d'Anglaterra; el rei Enric VI d'Anglaterra i la seva dona, la reina Elisabet Woodwille; el rei Eduard VII del Regne Unit i la seva esposa, la reina Alexandra. A la llista s'hi afegeixen més reis d'Anglaterra, com la monarca Jane Seymour; el rei Enric VIII; el rei Carles I. En una capella a part, hi ha el príncep Leopold i el príncep Albert Víctor.

La construcció de la capella va començar el 1475 sota el regnat del rei Eduard IV i es va acabar el 1528 sota el rei Enric VIII. Avui, la capella és un lloc de culte designat per a la família reial, així com una església que serveix a la comunitat local. "Construït per reis, modelat per la història de la família reial i encara és el lloc per a esplèndids esdeveniments reials i moments familiars privats", diu el palau de Buckingham sobre la importància de la capella de Sant Jordi.