Rússia es tanca. O si més no, mira cap a un altre costat. El ministre de relacions exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, ha exposat que Moscou se centrarà a desenvolupar relacions amb la Xina, tot i consideraria ofertes d'Occident per restablir vincles o llaços. En una roda de premsa, Lavrov ha dit que els països occidentals han promogut la "russofòbia" des que Rússia va començar la invasió a Ucraïna, fa 90 dies

Rússia està treballant i centrada a substituir els béns importats dels països occidentals, ha exposat, i en el futur, pretén que Rússia depengui només dels països "confiables", que no estiguin en deute amb Occident. "Si ells (occident) volen oferir alguna cosa per reprendre les relacions, considerarem si ho necessitem o no", ha dit Lavrov, segons una transcripció de la web del Ministeri de Relacions Exteriors. 

Lavrov ha exposat les queixes dels països occidentals que, ha dit, estaven decidits a canviar les regles de les relacions internacionals en detriment de Rússia. "Hem de deixar de dependre de qualsevol manera del subministrament d'absolutament tot el que vingui d'Occident per garantir el desenvolupament de sectors d'importància crítica per a la seguretat, l'economia o l'esfera social de la nostra pàtria". 

Objectiu: la Xina

En aquest context, Lavrov ha exposat que l'objectiu del Kremlin és ara mirar cap a la Xina. "Ara que Occident ha pres una 'posició de dictador', els nostres llaços econòmics amb la Xina creixeran encara més ràpid. A més dels ingressos directes per al pressupost estatal, aquesta és una oportunitat per desenvolupar orient i l'est de Sibèria". 

La Xina, ha dit, té tecnologies de la informació i les comunicacions "que de cap manera són infeccions a les d'Occident". En aquest sentit, Lavrov ha dit que Rússia comptaria "només amb nosaltres mateixos i amb països que han demostrat ser confiables i no ballen amb altres músiques. Si els països occidentals canvien d'opinió i proposen alguna forma de cooperació, aleshores podrem decidir"

"Ara el centre del desenvolupament mundial s'ha traslladat a Euràsia. Ara com ara, tenim la xarxa més extensa d'associacions a la regió d'Euràsia. Hem de confiar-hi per al desenvolupament futur del nostre país, les seves capacitats de transport, trànsit i logística. Estic convençut que aquest és el camí correcte", recull l'agència russa RIA Novosti. "Els nostres socis occidentals han demostrat, i no per primera vegada, que són incapaços de negociar", ha afegit.

 

Imatge principal: ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, durant una roda de premsa / Efe