La revista nord-americana Time ha nomenat al CEO de Tesla i SpaceX, Elon Musk, la persona de l'any 2021. La persona de l'any és un indicador d'influència i per aquest motiu, la revista ha escollit Musk perquè "poques persones han tingut més influència", ha argumentat l'editor en cap de Time, Edward Felsenthal.

time portada Musk

Falsenthal ha assegurat que durant el 2021 Musk "va emergir no tan sols com la persona més rica del món, sinó també com potser l'exemple més ric d'un canvi massiu de la nostra societat". A més, en un article per la mateixa revista que anomena el CEO de Tesla persona de l'any, ha argumentat que aquesta decisió rau en la seva capacitat "de crear solucions a una crisi existencial, per encarnar les possibilitats i els perills dels titans de la tecnologia, per impulsar les transformacions més atrevides i disruptives de la societat".

La persona més rica del món

El fundador i conseller delegat de Tesla, Elon Musk, va superar el cap d'Amazon, Jeff Bezos, com la persona més rica del món, segons la llista en temps real que manté Bloomberg. La forta pujada de les accions de Tesla, que es van disparar aquest any, va elevar la fortuna de Musk a uns 188.500 milions de dòlars, segons els càlculs de Bloomberg, amb els que superaria a Bezos en uns 1.500 milions.

La revista Forbes, que també té un llistat de fortunes en temps real, ara per ara continua situant Musk per darrere del fundador d'Amazon, que també ha vist el seu patrimoni créixer amb força des de l'inici de la pandèmia del coronavirus.

Musk a la lluna

La NASA tornarà a la lluna i ho farà de la mà d'Elon Musk. Així ho va enunciar, en un comunicat, l'agència espacial estatunidenca que ha contractat SpaceX, l'empresa del magnat, per portar dos astronautes al satèl·lit com a part del programa espacial Artemis. Es tracta d'un contracte per valor de 2.898 milions de dòlars.

Concretament, l'empresa de Musk, serà l'encarregada de continuar el desenvolupament del primer mòdul d'aterratge comercial a la lluna, el qual transportarà dos "americans" al satèl·lit. Segons l'agència, un d'aquests astronautes serà una dona, que farà història en ser la primera que va a la lluna. A més, un altre dels objectius del programa és portar "la primera persona racialitzada" a l'astre, segons recull el comunicat.

El projecte, a més, té la intenció d’evolucionar cap a un sistema de llançament i aterratge totalment reutilitzable dissenyat per viatjar a la Lluna, Mart i altres destinacions. La seva arquitectura es recolza en els motors Raptor provats de l’empresa i l’herència de vol dels vehicles Falcon i Dragon. Inclou una cabina espaiosa i dues rescloses per a les passejades lunars d'astronautes.

 

Imatge principal: Elon Musk a la portada de Times.