França ha viscut un nou episodi de la creixent islamofòbia. Als afores de París, a la població de Tremblay-en-France, el restaurant Le Cenacle va expulsar del seu local dues dones musulmanes perquè els propietaris van al·legar que “tots els musulmans són terroristes”. Els fets van succeir diumenge passat i van ser enregistrats per un individu que ha difós el contingut a les xarxes socials. A continuació reproduïm el diàleg d’un fragment del vídeo:

Propietari: “Escolti’m senyora, els terroristes són musulmans i tots els musulmans són terroristes. Amb aquesta frase li dic tot. Analitzi-la.

Dones: “No tinc la necessitat d’analitzar ximpleries”

Propietari: “No vull gent com vostès al meu local. Surtin”

Dones: “Però cal precisar-ho a l’entrada. Si ho haguéssim sabut, no hauríem vingut”

Propietari: “Doncs ara que ho saben, ja se’n poden anar”

Dones: “Tranquil, que ja ens anem”

Les dues dones afectades ja han denunciat el propietari del restaurant i el Govern francès ha obert una investigació “per discriminació racial”. De fet, la ministra per les Famílies, els Nens i els Drets de la dona, Laurence Rossignol, ha anunciat a Twitter que hi haurà sancions per aquests “intolerables comentaris”.

Per la seva banda, el director del Col·lectiu Contra la Islamofòbia a França (CCIF), Marwan Muhammad, ha comunicat que la seva organització oferirà “assistència psicològica i legal” a les dones excloses del local.