La policia italiana ha informat aquest dilluns que ha confiscat un gran arsenal de guerra a un grup ultra d'extrema dreta del nord del país. L'arsenal contenia un míssil aire-aire i una vintena de rifles sofisticats entre d'altres articles de guerra.

Aquesta batuda, inclosa dins d'un dispositiu antiterrorista s'ha efectuat després d'una investigació de la mateixa policia a diversos ciutadans que haurien lluitat al costat de les tropes pro-russes en la guerra civil ucraïnesa, a causa de l'annexió de Crimea a Rússia, concretament a la zona del Donbass.

En un comunicat després de l'operació la policia ha informat que “s'ha confiscat un míssil aire-aire en perfecte estat de funcionament i utilitzat per l'exèrcit de Qatar” alhora que ha distribuït imatges del míssil. La policia també ha trobat unes vint sofisticades armes de guerra, inclosos rifles d'assalt automàtics d'“última generació”, nombroses municions i objectes de propaganda neonazi.

Tres detinguts

En el marc de l'operació, s'han detingut a tres persone, entre les quals destaquen Fabio del Bergoglio, excandidat a les llistes del partit d'ultradreta Forza Nuova, juntament amb un suís i un altre italià. Les detencions s'ha efectuat prop de l'aeroport de Forli, al nord-est del país, on se sospita que intentaven vendre el míssil, que estava amagat en un hangar d'un aeroport.

“Tenim algunes idees sobre el que pretendrien fer amb el material confiscat, però ara com ara no podem divulgar suposicions”, ha assegurat el cap de la policia de Torí, Giuseppe De Matteis. “De moment, no hi ha res que faci pensar en projectes subversius”, ha agregat Eugenio Spina, un oficial antiterrorista.