La reina Elisabet II d'Anglaterra ha instat els ciutadans britànics a buscar punts en comú i a tenir una visió més àmplia, en un moment en el qual el Regne Unit està en ple debat sobre el seu futur en la Unió Europea en el marc del procés del Brexit.

Amb el compte enrere en marxa per a la data oficial d'aplicació del Brexit, el proper 29 de març, el Regne Unit està immers en una profunda crisi política sobre com afrontar aquest procés després del rebuig del Parlament britànic al pla presentat per la primera ministra britànica, Theresa May.

Encara que Elisabet II, de 92 anys d'edat, no ha esmentat explícitament el Brexit en el seu discurs davant l'Institut de la Dona a Norfolk, la reina ha dit que cada generació afronta "nous desafiaments i oportunitats".

"Quan busquem noves respostes en l'era moderna, jo per una vegada prefereixo receptes provades com parlar bé de l'altre i respectar els diferents punts de vista, estar junts per buscar punts en comú i mai no perdre de vista una visió més àmplia", ha assegurat la reina.

Les seves declaracions s'han interpretat com un missatge dirigit a la classe política britànica. El diari The Times ha titulat sobre el seu discurs: "Posin fi a la contesa del Brexit, diu la reina als polítics enfrontats". La BBC ha conclòs que la reina estava enviant un clar missatge als polítics.

Com a cap d'Estat, la reina manté la neutralitat en política al debat públic i no pot votar, encara que quan es va celebrar el referèndum d'independència d'Escòcia va demanar als escocesos que pensessin bé el sentit del seu vot.