El Regne Unit podria haver deixat d'existir en la seva forma actual d'aquí a deu anys, segons han opinat la meitat de ciutadans d'aquest país en una enquesta d'Ipsos MORI.

El 52 - 48% del vot el 2016 per sortir de la Unió Europea ha tensat els lligams que uneixen Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord al Regne Unit; Escòcia i Irlanda del Nord van votar per quedar-se, mentre que Anglaterra i Gal·les van votar marxar, recorda l'agència Reuters.

A mesura que el Regne Unit es dirigeix a la seva última data límit sobre el Brexit el 31 de gener, hi ha demandes creixents per a un referèndum d'independència a Escòcia i per a un vot sobre la unificació d’Irlanda del Nord amb la República d’Irlanda.

Ara, aquesta enquesta indica que el 50% de ciutadans creuen que el Regne Unit ja no existirà com a tal d'aquí a 10 anys. De la mateixa manera, un 25% d'enquestats afirma que d'aquí a 10 anys el Regne Unit podria tornar a ser membre de la UE.

D'acord amb el sondeig, un 72% creuen que els polítics britànics no podran dur a terme negociacions exitoses sobre el Brexit.