El cap de la delegació de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Cezar Florin Preda, ha assegurat que el referèndum sobre la reforma constitucional a Turquia celebrat diumenge "no va complir els estàndards" del Consell d'Europa.

El cap de la missió d’observadors considera també que "el marc legal era inadequat per celebrar un procés genuïnament democràtic", segons ha afegit en un comunicat fet públic aquest dilluns per l'Organització per a la Cooperació i la Seguretat a Europa (OSCE).

Segons ha assegurat el cap de la delegació de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europea, durant la jornada electoral "no va haver-hi grans problemes", però ha lamentat "l'absència d'observadors de la societat civil als centres electorals".

Per la seva banda, la cap de la missió d'observació de l'OSCE en el referèndum, Tana de Zulueta, ha considerat que la consulta s'ha desenvolupat en "un ambient polític en el qual les llibertats fonamentals estaven limitades" per l'estat d'emergència i en el qual els dos bàndols "no tenien les mateixes oportunitats per exposar la seva visió davant els electors".

turquia efe
eleccions turquía L'oposició impugnarà l'ajustada victòria d'Erdogan a Turquia Ilya U. Topper i Dogan Tiliç / Efe