El joc d’aliances es complica cada dia una mica més. Les últimes informacions, que demostren la suposada ingerència russa en les eleccions nord-americanes del 2016, són clau per a la investigació que encapçalen l'FBI i el fiscal especial Robert Mueller. 

El fill gran de Donald Trump sabia que l'advocada russa amb qui es va reunir durant la campanya presidencial dels Estats Units estava relacionada amb el Kremlin. Ho assegura The New York Times, que cita tres fonts de qui manté l'anonimat. El diari publica aquests dies que Donald Trump júnior va buscar informacions compromeses per desprestigiar la rival del seu pare, Hillary Clinton, a la cursa electoral de l'any passat. No obstant, el Kremlin nega la vinculació amb l'advocada.

En aquest punt del joc diplomàtic entre ambdues potències, cal recordar l’acusació, llançada per la CIA, l'FBI i la NASA, d’haver interferit en els comicis. "Vladímir Putin va ordenar una campanya el 2016 contra les eleccions presidencials dels Estats Units. L'objectiu de Rússia era soscavar la fe pública en el procés democràtic, denigrar la secretària Clinton i danyar la seva elegibilitat i potencial presidència. Putin i el Govern rus van desenvolupar una clara preferència per Trump", van sostenir en un informe conjunt les tres agències d'intel·ligència.

La nova relació amb Putin

Les tensions amb Rússia són, per Donald Trump, història. Un cop va acabar la cimera del G-20 celebrada el dissabte a Hamburg, on el president nord-americà va mostrar el seu distanciament amb Europa; Trump va exhibir al món la seva nova relació amb Putin.

“Ha arribat el moment de treballar constructivament amb Rússia”, va anunciar en una sèrie de tuits, en els que va arribar a propugnar la creació amb Moscou d’una “impenetrable Unitat de Ciberseguretat” per protegir-se “del hackeig electoral”.

No obstant això, hores després, va anunciar que “no creia que fos possible” crear aquesta unitat conjunta de seguretat informàtica amb Rússia.

Durant la cimera del G-20 d’Hamburg, Trump va quedar sol en la ruptura de l’Acord de París. Per Washington, molts dels acords internacionals firmats pels EUA són “dolents” i han de ser renegociats sota un sol denominador comú: el propi interès. Per altra banda, amb la seva trobada amb el president rus, Trump va acordar un alto el foc en el sud-oest de Síria i, tal com van demostrar els tuits del diumenge, van inaugurar una relació privilegiada amb el president rus.