Rússia vol guanyar la guerra a Ucraïna costi el que costi. En aquest sentit, Moscou ha reclutat 230.000 persones per a l'exèrcit des de principis d'any, segons ha dit aquest diumenge l'expresident i president del Consell de Seguretat, Dmitri Medvédev i ha recollit l'agència de notícies TASS. "Part d'ells estaven a les reserves, part d'ells voluntaris i altres categories", ha dit durant una visita a l'illa de Sakhalín. Si bé és cert que les dades no s'han pogut verificar. 

Per altra banda, però, Rússia està intentant explotar els ciutadans estrangers en el seu esforç per adquirir més personal davant l'augment de les baixes i segurament considera milions de migrants de l'Àsia central com a reclutes potencials, segons hauria dit el Ministeri de Defensa del Regne Unit. 

Continuen els assalts nocturns al Danubi

Rússia ha posat en marxa el seu segon atac en dues nits contra ports ucraïnesos, i els funcionaris ucraïnesos han advertit als residents d'Izmail que es quedessin als refugis a les primeres hores d'aquest dilluns. 

Oleg Kiper, governador d'Odessa, ha dit que Moscou va llançar un atac amb avions no tripulats de gairebé dues hores de durada contra la ciutat, un dels dos principals ports exportadors de cereals d'Ucraïna al riu Danubi, al sud de la regió. La força aèria ucraïnesa també ha destacat que els drons havien apuntat al proper districte de Kili.

Un dia abans, Rússia ha atacat el port de Reni al Danubi. El Ministeri de Defensa a Moscou va dir que els drons havien atacat dipòsits de combustible utilitzats per l'exèrcit ucraïnès.

Rússia ha atacat cada cop més la infraestructura portuària des del juliol, quan es va retirar de l'acord negociat per l'ONU i Turquia que havia permès a Ucraïna exportar el seu gra a través dels ports del Mar Negre.

L'atac d'aquest dilluns es produeix poques hores abans d'una reunió entre el president rus, Vladímir Putin, i el seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdoğan, en què s'espera que el turc pressioni per reactivar l'acord.

Rússia treu pit sobre els sistemes de defensa

Anteriorment, el Ministeri de Defensa rus també ha afirmat que havia frustrat atacs nocturns amb drons ucraïnesos a la regió fronterera de Kursk i a la península ocupada de Crimea, amb drons enderrocats per les defenses aèries.

Però Roman Starovoit, governador de la regió de Kursk, va dir que un atac amb drons ucraïnesos havia provocat un incendi en un edifici no residencial a la ciutat de Kurtxatov. No hi va haver víctimes, ha destacat.

 

Imatge principal: el president rus, Vladímir Putin, en una trobada amb nens / Efe