Mentre el debat per l'afer de les festes descordades de la primera ministra finlandesa ha esclatat a les xarxes socials, el mateix diari digital que va treure a la llum el polèmic vídeo de Sanna Marin, ara ha publicat més material audiovisual. El rotatiu 'Iltalehti' ha publicat un vídeo on Marin i el cantautor finlandès Olavi Uusivirra ballen íntimament a les sales VIP de la discoteca de Hèlsinki Teatter. Els esdeveniments del vídeo, on es veu com el cantant petoneja el coll de la primera ministra de Finlàndia, van tenir lloc el cap de setmana del 4 al 6 d'agost, la matinada entre dissabte i diumenge. A més, la festa de Marin aquella nit no es va limitar en un acte privat, com sí que va ser en la primera edició de vídeos, aquest cop també s'han filtrat a les xarxes socials imatges de la festa en espais públics.

Sanna Marin
Sanna Marin ballant amb Olavi Uusivirra - 'Iltalehti'

El nou vídeo mostra un moment íntim en un local d'oci nocturn entre el cantautor i la primera ministra finlandesa. En una pista de ball plena de gent i ballant la cançó I gotta feeling de la banda nord-americana The Black Eyed Peas, l'artista passa la cara i la boca pel coll de Sanna Marin. Suposadament, aquest va ser enregistrat cap a les quatre de la matinada. La primera ministra ha respost a aquesta nova filtració a la premsa sobre la seva vida privada. Marin ha subrallat: "Al vídeo no va passar res que el meu marit no sàpiga". La cap de l'executiu finlandès ha assegurat que ni tan sols creia oportú comentar l'assumpte: "A parer meu, no m'han fet un petó al coll. Em volia dir alguna cosa". El cantant també s'ha pronunciat al respecte. A través d'un comunicat el cantautor ha dit que són "amics" i que no ha passat "res inadequat" amb la primera ministra. "Hi ha hagut especulacions públiques sobre la qualitat de la relació entre jo i la primera ministra Sanna Marini. Amb el cor, només puc dir tal com és: som amics, i entre nosaltres no ha passat res inadequat". Uusivirta ha afirmat al final del text que no té intenció de comentar més sobre el tema.

Test de drogues

Sanna Marin ha comparegut aquest divendres per anunciar que s'ha sotmès a una prova d'aquest tipus per "netejar la seva reputació". Els resultats es faran públics en una setmana. "En els darrers dies, s'han fet públiques acusacions molt greus dient que consumeixo drogues. Per la meva protecció legal, encara que considero que l'exigència d'un test de drogues no és raonable, avui m'he fet una prova per esborrar tota mena de sospita", ha explicat la socialdemòcrata.

Marin ha afirmat en la roda de premsa que "mai a la vida, ni tan sols durant la meva joventut, he consumit drogues ni he vist ningú davant meu prendre'n". "Tant de bo visquéssim en una societat en la qual es pogués confiar en la meva paraula, però com hi ha determinats sectors que volen aixecar aquestes sospites, he decidit fer-me el test", ha sentenciat. La mandatària finlandesa ha afegit que a ella també la concerneix "la presumpció d'innocència i és per això que m'agradaria que no es fessin aquestes acusacions". Els partits de l'oposició demanaven el test de drogues perquè, en un moment donat del vídeo, se sent a una persona cridar "la banda de la farina", un fet que alguns han associat al consum de cocaïna o d'un altre estupefaent.