No és per covid-19. El president del Parlament Europeu, David Sassoli, està hospitalitzat a Itàlia des del passat 26 de desembre, fa dues setmanes, per una "complicació seriosa deguda a una disfunció en el seu sistema immunitari". Així ho ha informat aquest dilluns el seu portaveu, Roberto Cuillo, que també ha avançat que totes les seves activitats programades han estat cancel·lades. Malgrat que fa més de dues setmanes que el socialdemòcrata italià de 65 anys està ingressat, la informació no havia transcendit fins ara.

És el segon cop en pocs mesos que Sassoli és hospitalitzat. El president de l'Eurocambra va contraure una pneumònia el mes de setembre per la qual va haver de ser ingressat en un hospital d'Estrasburg (França), on va rebre tractament, i passada una setmana ja va rebre l'alta. Després d'abandonar les instal·lacions, va continuar la seva recuperació a Itàlia i es va absentar durant més de dos mesos de l'activitat parlamentària.

El relleu de Sassoli

Sassoli va tornar a dirigir una sessió parlamentària al novembre, quan va agrair als vicepresidents, líders de grup i secretariat de la institució que haguessin continuat amb la feina de l'Eurocambra durant la seva absència. Ara ha tornat a ser hospitalitzat de nou, de manera que no es preveu que el socialdemòcrata italià torni a presidir una sessió plenària

La qüestió és que a finals d'aquest mes s'acaba el mandat de Sassoli, motiu pel qual el Parlament Europeu haurà d'escollir a partir de la setmana vinent un nou president per a la segona part de la legislatura. És a dir, que el seu relleu no té res a veure amb el seu actual estat de salut: ja estava previst perquè s'havia arribat a l'equador de la legislatura. Ara per ara, la popular maltesa Roberta Metsola és la preferida per ocupar el càrrec.

TUIT Ursula von der Leyen

La mateixa Metsola ha desitjat la recuperació de l'actual president de l'Eurocambra i ha transmès en un missatge en italià "tota la seva comprensió pel difícil moment que travessen el president David Sassoli i la seva família". Per la seva banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, també ha enviat un missatge de suport al socialdemòcrata italià: "Benvolgut president, benvolgut David, els meus pensaments estan amb tu mentre lluites per la teva salut. Et desitjo una ràpida i completa recuperació", ha escrit a Twitter.

Cal destacar que el líder del grup popular en el Parlament Europeu, l'alemany Manfred Weber, ha desitjat al president de l'Eurocambra "molta força en aquest moment difícil, alhora que li ha transmès que la seva formació està "pensant en ell i en els seus éssers estimats". Finalment, la líder dels socialdemòcrates, l'espanyola Iratxe García, ha assegurat que està seguint les notícies sobre la salut del seu "amic i company", a qui ha desitjat una ràpida recuperació.