La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha fixat el 15 de gener com la data perquè la Cambra dels Comuns voti el Tractat de Retirada, que marca el full de ruta per a la sortida del país de la Unió Europea, segons fonts governamentals citades per la BBC.

La votació s'havia d'haver celebrat a mitjan desembre, però l'evident falta de suport parlamentari va forçar May a canviar de parer a darrera hora i ajornar sine die un tràmit imprescindible perquè el procés de divorci continuï.

Abans del recés parlamentari, May ja havia anunciat que la seva intenció era sotmetre a vot el tractat la setmana del 14 de gener i, segons la BBC, finalment el 15 és el dia triat. Per complir amb els terminis, el 'sí' de la Cambra dels Comuns ha d'arribar abans del 21 de gener.

May ha advertit aquest diumenge que un 'no' dels diputats implica deixar el Regne Unit en un territori inexplorat, tenint en compte que el rellotge corre i la ruptura amb la UE es produirà, amb acord o sense, el 29 de març d'aquest any.

"Encara tenim una setmana", ha declarat a la ràdio de la BBC el viceministre pel Brexit, Kwasi Kwarteng, que espera assolir un consens a darrera hora que es preveu complicat. En cas contrari, ha afegit, "s'obre la possibilitat de més incertesa i més caos".