El parlament britànic ha rebutjat la proposta del primer ministre britànic, Boris Johnson, de convocar unes eleccions anticipades el 12 de desembre. Malgrat guanyar la votació per 299 vots a favor i 70 en contra, Johnson no ha aconseguit la majoria de dos terços necessària per convocar els comicis en quedar-se lluny dels 434 vots a favor necessaris per avançar les eleccions.

Com a resposta, Johnson presentarà aquest dimarts una llei per celebrar eleccions el 12 de desembre, seguint la idea de l'SNP escocès i dels liberal demòcrates, que donaria llum verda a uns comicis, amb una data fixada, i de forma excepcional, només amb majoria simple. Els liberals demòcrates, però, havien apuntat a la data del 9 de desembre.

"No permetré que continuï aquesta paràlisi. D'una manera o d'una altra hem de seguir endavant amb les eleccions", ha dit Johnson, que ha lamentat que la cambra dels comuns tingui "el país com a ostatge".

Pel que fa a la llei que presentarà Johnson per convocar eleccions, els laboristes han dit que "l'analitzaran", però l'SNP i els liberal demòcrates continuen insistint en que els comicis siguin el 9 de desembre.

Des de l'SNP han avisat que "no ballaran al ritme" de Johnson, mentre que els liberals demòcrates han dit al primer ministre que, "si vol unes eleccions, podria haver donat suport a la seva proposta per unes eleccions el 9 de desembre". El govern, però, justifica el seu rebuig a aquesta data per manca de temps.