La Cambra dels Comuns ha aprovat avui una llei que permet al primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, convocar unes eleccions generals anticipades el proper 12 de desembre. Per 438 vots a favor contra 20, ha superat el seu últim tràmit a la Cambra baixa la legislació proposada pel Govern, que comptava amb el vistiplau dels principals partits de l'oposició.

S'espera que el text rebi així mateix el suport de la Cambra dels Lords abans del proper 6 de novembre, quan el Parlament ha de quedar dissolt per complir amb els terminis legals que regeixen la convocatòria de les comicis al Regne Unit.

Precisament hores abans del ple, el líder de l'oposició, Jeremy Corbyn, havia anunciat el vistiplau de la seva formació, el Partit Laborista, perquè Johnson convoqués comicis per al proper mes de desembre. Segons ha exposat, el seu canvi de postura és a causa que el seu "suport està subjecte al fet que un Brexit sense acord està fora de la taula".

Ahir, els 27 països de la Unió Europea van acceptar retardar fins al 31 de gener de 2020 la sortida del Regne Unit del club comunitari, tal com havia sol·licitat el primer ministre britànic.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat