Després de sis mesos sense mantenir contacte amb els fidels a causa de la pandèmia del coronavirus, el papa Francesc ha reprès avui les audiències generals dels dimecres, encara que només per a 500 persones i sense contacte físic, mentre de moment té suspesos tots els seus viatges, la qual cosa està limitant el seu pontificat.

Papa Francesc coronavirus EFE 2

El Papa durant la primera audiència amb fidels des de l'inici de la pandèmia / EFE

Han estat cent vuitanta-nou dies des de l'última audiència general amb els fidels a la plaça de San Pere, el 26 de febrer, quan va iniciar l'emergència a Itàlia i el Vaticà va decidir adequar-se a les normatives antiaglomeracions per evitar contagis.

Com un papa "engabiat" s'havia definit Francesc, que va mantenir la pregària de l'àngelus dominical i les audiències, però només retransmesos en directe des de la sala de la biblioteca del palau pontifici.

Els fidels asseguts i amb distància de seguretat

Les audiències en temps de pandèmia se celebraran, almenys durant el setembre, al pati de San Dámaso, a l'interior del palau pontifici i no a la plaça de San Pere o a l'Aula Pau VI i davant d'unes 500 persones assegudes, guardant la distància de seguretat. Encara que després de l'ingrés del pontífex al pati, els fidels, tots ells obligatòriament amb mascaretes, s'han abalançat a veure'l i a saludar-lo.

Francisco, sense mascareta, ha passat pel passadís central i s'ha aturat a parlar animadament amb els ancians, nens i religiosos, però no hi ha hagut les abraçades i petons de les passades audiències.

Només ha pres entre les seves mans una bandera del Líban, colpejat per la gegantina explosió de fa un mes, que li ha lliurat un sacerdot i després de besar-la s'ha aturat a resar.

Papa Francesc coronavirus Liban Efe

El Papa resa pels libanesos / EFE

El papa, de 83 anys, ha guardat l'obligatòria distància social i només ha saludat amb una encaixada als membres de la Cúria.

"Estimats germans i germanes, bon dia. Després de tants mesos reprenem la nostra trobada cara a cara i això és bonic", ha començat la seva catequesi i s'ha escoltat l'aplaudiment dels fidels al Vaticà després de sis mesos de silenci.