El papa Francesc pateix una infecció respiratòria "que requerirà uns dies de tractament mèdic hospitalari", segons ha comunicat l'oficina de premsa del Vaticà. El pontífex ha estat ingressat a l'Hospital Agostino Gemelli de Roma aquest dimecres al matí després de patir dificultats respiratòries i un dolor al pit. "En els últims dies, el papa Francesc s'havia vist afligit per algunes dificultats respiratòries i aquest matí ha acudit al Policlínic A. Gemelli de Roma per fer-se uns controls mèdics", resa la nota emesa per l'oficina de premsa del Vaticà.

El papa Francesc ha acudit a l'hospital aquest dimecres al matí, després de l'audiència general, per "problemes cardíacs i respiratoris", segons han informat en primera instància alguns mitjans com el Corriere della Sera o La Reppublica. Inicialment, des del Vaticà s'ha comunicat de forma oficial que el seu ingrés era per "controls mèdics programats", però finalment i després d'hores ingressat, s'ha fet públic que Francesc pateix una infecció respiratòria. Els problemes de salut del pontífex es consideren, de moment, "poc preocupants", però ha estat sotmès a diversos exàmens i les seves constants vitals estan sent monitorades constantment des que hi va ingressar. El Papa hauria cancel·lat les audiències de dijous i de divendres, és a dir, que "s'ha fet espai en l'agenda perquè els controls puguin continuar el temps que sigui necessari", com afirmen des del Vaticà. Abans d'anar a l'Hospital Gemelli, el pontífex també hauria cancel·lat la cita per a l'enregistrament d'una entrevista de televisió.

Durant el matí d'aquest dimecres, el Papa ha celebrat una audiència general i se l'ha vist en bon estat de salut i sense problemes, almenys aparents. No obstant això, l'ingrés a l'hospital ha generat una gran expectació i ha estat seguit de prop pels mitjans de comunicació de tot el món. Diumenge que ve, el Francesc té prevista la celebració de la missa del Diumenge de Rams, que marca l'inici de la Setmana Santa per als catòlics. No s'ha confirmat si el Papa podrà dur a terme aquesta activitat o si el seu estat de salut li ho impedirà.

Operat el juliol del 2021 i una llarga recuperació

El pontífex argentí, de 86 anys, va ser operat en aquest mateix hospital el juliol del 2021 per extirpar-li una petita part del còlon a causa d'un problema de diverticles. Des de llavors, ha estat en procés de recuperació i ha sofert un problema al genoll dret que l'obliga a caminar amb bastó o en cadira de rodes en la gran majoria d'actes públics, però ha assegurat en diverses ocasions que no vol sotmetre's a una nova operació i el seu estat de salut general no preocupava, almenys fins avui. Francesc va ser operat en aquest hospital romà el 4 de juliol de 2021 i donat d'alta després de 10 dies als quals van seguir una lenta recuperació. Durant els últims mesos s'ha especulat amb la possibilitat que Francesc renunciés al càrrec a causa de problemes de salut, si és que en algun moment futur els tenia, però ell mateix va desmentir aquesta informació i va assegurar que no era, en cap cas, la seva intenció.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.