Una onada de calor de rècord a l’Iran fa pujar el termòmetre fins als 54 graus. Aquest passat dijous, la ciutat d’Ahwaz, capital de la província de Khuzestan i situada al sud-oest del país ha arribat a registrar 54 graus de temperatura.

Etienne Kapikian, meteoròleg de MeteoFrance, va publicar un missatge al seu twitter on afirmava que Ahwaz havia assolit els 53,7 graus, “un rècord absolut a nivell nacional” que suposa la temperatura més alta registrada durant un mes de juny a tot al continent asiàtic. Fins ara, el rècord el marcava un registre de 53 graus.

No obstant, el portal Weather Underground ha anat més enllà i en una taula amb la temperatura per hores va publicar que a les 16:51 de la tarda s’havien assolit els 54 graus. A més a més, el web va publicar que a causa de la humitat, la sensació de calor era molt més sufocant, de 61,2 graus.

Segons informa el Washington Post, si aquesta temperatura es verifica, seria el registre més elevat en l’era moderna, juntament amb els 54 graus que va assolir Mitribah, a Kuwait, el 2016.