L'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que un 10% de la població mundial s'ha contagiat de la Covid-19. El cap d'operacions d'emergències de l'OMS, Mike Ryan, ha assegurat aquest dilluns que, segons les seves estimacions, una de cada deu persones al món s'ha infectat pel virus.

Per tant, l'OMS creu que el nombre de casos és vint vegades superior del que indiquen les dades oficials, ja que actualment s'han registrat 35 milions d'infectats. "La majoria del món continua en risc", ha avisat Ryan. En aquest sentit, l'OMS ha alertat que ara s'entra en una nova fase "difícil" pels rebrots i l'arribada de la tardor.

En un estudi publicat aquest dilluns, l'organisme avisa que la pandèmia causarà més "angoixa" i dificultats per als serveis d'atenció a les malalties mentals. De fet, fins ara els serveis de salut mental s'han vist afectats en un 93% dels països per les restriccions de la Covid-19.

Imatge principal: Treballadors del ministeri de Salut de Perú realitzant mostres a domicili per a proves de coronavirus el 7 de abril de 2020 a Lima.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat