Rússia ha enviat un tren ple de presos comuns als territoris sota el seu control a la província de Donetsk, segons assegura l'exèrcit ucraïnès. L'objectiu seria compensar les nombroses baixes que han patit en els seus intents de completar la conquesta de la regió. L'Estat Major de les Forces Armades ucraïneses ha anunciat a través d'un comunicat que "a causa de les moltes baixes de personal en la guerra, l'enemic utilitza fonts alternatives per a reposar els seus recursos humans". El comunicat afirma que l'exèrcit ucraïnès al llarg de la setmana passada va observar que "un tren amb vagons de segona classe que transportava presos" es dirigia cap a la província de Donetsk. A més, detallen que "un dels vagons portava dones condemnades". 

Baixes constants a les tropes russes

Els comunicats de guerra ucraïnesos apunten que Rússia està perdent centenars de soldats cada dia en l'ofensiva a Donetsk, concretament, a la ciutat de Bakhmut. Aquesta província, juntament amb la de Lugansk a la regió del Donbass, és una de les prioritats russes en aquesta guerra. Per a la conquesta d'aquests territoris, Rússia compta amb el suport del grup de mercenaris Wagner, que també ha incorporat a nombrosos presidiaris als quals promet la llibertat a canvi de combatre en el front a Ucraïna. Segons ha assegurat aquest dilluns l'exèrcit d'Ucraïna el grup Wagner contínua tractant de trencar les defenses a Bakhmut, sense aconseguir-lo i amb importants pèrdues. Així ho ha afirmat el comandant de les Forces Terrestres d'Ucraïna, Oleksandr Syrskyi, que ha afirmat que la situació és "desafiadora".

"Els ocupants continuen tractant de trencar les defenses i avançar cap al centre de la ciutat, però estan sofrint grans pèrdues", ha afegit Syrskyi, citat per les agències locals. A més, ha afegit que tal com succeeix des de fa diverses setmanes "la situació al voltant de Bakhmut continua sent difícil. Les unitats d'assalt de Wagner avancen des de diverses direccions (...) i intenten arribar a les àrees centrals de la ciutat". Per la seva banda, el cap del grup de mercenaris, Ievgueni Prigozhin, també ha reconegut que la situació a Bakhmut "és molt difícil" i ha assegurat que Ucraïna lluita per cada metre i que, "com més ens acostem al centre de la ciutat, més dures són les batalles".

Pèrdua de força del grup Wagner

El Ministeri de Defensa del Regne Unit creu que les contínues disputes del cap de l'organització de mercenaris del Grup Wagner, Ievgeni Prigozhin, amb les autoritats russes han provocat que hagi perdut l'accés que tenia a les presons, principal centre de reclutament de l'agència. Per aquesta raó, el servei d'Intel·ligència de la Defensa britànica afirma que "és molt probable" que Prigozhin traslladi les tasques de reclutament entre els ciutadans russos lliures i que arribi fins i tot a les escoles d'educació secundària de Moscou, on s'ha distribuït informació sobre l'organització. La Intel·ligència britànica sosté que "és probable" que la meitat dels presos que Wagner va enviar a Ucraïna hagin mort o hagin quedat ferits i veu difícil que totes aquestes noves iniciatives compensin la pèrdua d'efectius que aconseguia reclutar en els centres penitenciaris de Rússia.