Almenys quatre persones han mort a l'oest mitjà nord-americà. Concretament, a l'estat d'Arkansas s'han registrat tres morts i també hi ha prop de 50 persones hospitalitzades, segons les autoritats estatals. La governadora de l'estat, Sarah Huckabee Sanders, ja ha declarat l'estat d'emergència i ha desplegat la Guàrdia Nacional per col·laborar en les tasques de rescat. I a l'estat d'Illinois, el tornado ha provocat la mort d'una persona en provocar el col·lapse del sostre d'un recinte de concerts a la localitat de Belvidere.

A més a més, en aquests moments, hi ha prop de 300.000 persones sense electricitat, segons informa la cadena CNN. Davant d'aquest escenari, tres estats més s'han sumat a l'alerta per possibles tornados als seus territoris i han demanat a la ciutadania que romangui en llocs segurs. 

De moment, el centre de predicció de tempestes americà ha comptabilitzat 30 tornados diferents: 12 a Arkansas, vuit a Iowa, set a Illinois, dos a Tennessee i un a Mississipí. 

Biden visita Missisipí per les terribles tempestes que va patir el passat cap de setmana

El president americà, Joe Biden, s'ha traslladat aquest divendres fins a l'estat de Missisipi per donar suport a les víctimes de tornados i tempestes que van castigar la població el passat cap de setmana i que han deixat almenys 26 morts. Des d'allà, Biden ha anunciat la cobertura federal durant 30 dies dels enormes danys materials causats per la "supertormenta".

En la visita de Biden a la localitat de Rolling Fork, la més danyada de l'estat, ha afirmat que farà tot el que estigui legalment al seu poder ajudar la gent que forma part d'aquesta comunitat. "Hem autoritzat xecs per a les persones que van perdre casa seva, siguin propietaris o rendistes, perquè paguin les coses que no estan cobertes per l'assegurança, com pot ser residències temporals, reparacions a les cases per a aquelles que encara segueixen dempeus, o per reemplaçar béns personals, com mobles, electrodomèstics i vehicles", ha indicat.

 

 

Imatge principal: Fotografia dels danys causats per l'onada de tornados que va castigar Missisipi el passat cap de setmana.