El grup terrorista Hamàs ha reactivat aquesta nit el llançament de coets contra localitats israelianes, mentre no prosperen els intents d'alto el foc que intenten Egipte, els EUA i també Rússia. Alguns coets eren de llarg abast i han estat llançats contra Tel Aviv, Eilat i fins i tot l'aeroport internacional de Ben Gurion.

Les localitats d'Ashdod i Ashkelon, aquesta darrera escenari de les històries bíbliques de Samsó i Dalila, també han resultat afectades per l'impacte dels coets.

Mentrestant, el govern israelià està estudiant una operació terrestre sobre Gaza, amb l'entrada de l'exèrcit, després que els rais aeris no s'han revelat efectius per acabar amb els atacs, i tampoc el foc des de carros de combat a distància. El ministeri de Defensa ha mobilitzat primer 7.000 reservistes, i després n'ha afegit 9.000 més, i està desplaçant efectius militars a la frontera.

L'exèrcit israelià presentarà aquest divendres un pla estratègic al govern sobre l'entrada terrestre a Gaza, i el primer ministre, Benjamin Netanyahu, haurà de prendre una decisió definitiva. L'entrada per via terrestre és un increment evident de l'escalada, i comporta molts riscos per a totes les parts, també perquè s'incrementarà el nombre de baixes de soldats, segons la premsa israeliana.

Gaza bombardeig EFEUn dels carrers de Gaza després d'un atac aeri israelià | EFE

Coincidint amb aquest possible enduriment de la situació s'han multiplicat els contactes, i el director de Polítiques i Afers Militars Polítics del Ministeri de Defensa israelià, Zohar Palti, s'ha reunit a Washington amb el subsecretari de Polítiques de Defensa dels Estats Units, Colin Kahl, segons el Pentàgon.

Els observadors estan analitzant si s'està obrint un altre focus de conflicte en la frontera amb el Líban, perquè avui s'han llançat tres coets cap a Israel, des del camp de refugiats palestins de Rashidieh, que han acabat impactant al mar.