Nova mort sospitosa de l'entorn del Kremlin, ara la cap del Departament de Suport Financer de Rússia, Marina Yankina, que ha mort després de caure, aparentment, d'un setzè pis d'un edifici a San Petersburg. Els agents estan investigant les circumstàncies en què ha mort Yankina, de 58 anys. El seu cos va ser trobat aquest dijous cap a les vuit del matí, sota les finestres d'un gran edifici al carrer Zamshina. Segons la informació preliminar, els testimonis van trobar el cos de Yankina a la vorera. Els seus objectes personals i la seva documentació va ser trobat al balcó del pis número setze de l'edifici. El que més sorprèn del cas, i el que el converteix en sospitós, és que la dona no vivia en aquest edifici. Segons una de les versions que s'ha donat, es podria tractar d'un suïcidi. 

El mitjà local Mash ha afirmat que Yankina va trucar al seu marit i li va dir que tenia intencions de perdre la vida. Segons aquest diari, li va explicar on deixaria les coses, a més de demanar-li que truqués a la policia. Minuts més tard van trobar el seu cos. Altres fonts van afegir que hauria decidit suïcidar-se per “problemes de salut”. Yankina s'havia convertit en una peça clau en el finançament de la guerra.

Dos suïcidis en tres dies

Des de l'inici de la guerra a Ucraïna, diversos funcionaris i membres del govern de Vladímir Putin han perdut la vida de manera sospitosa. La mort sobtada de Marina Yankina s'ha produït només tres dies després que aparegués mort, també per un presumpte suïcidi, Vladimir Makarov, només un mes després de la seva destitució com general de la policia russa. El general de 72 anys era un dels encarregats de supervisar la repressió contra l'oposició russa durant el seu càrrec com a sots cap de la unitat antiextremisme de la policia russa. El seu cos va ser trobat sense vida aquest dilluns a la seva casa de camp ubicada prop de Moscou. 

Segons van informar els mitjans locals, la seva dona Valentina estava a casa amb ell quan de cop va sentir un tret cap a les 7 del matí, posteriorment va trobar el cos del general sense vida. El canal de Telegram The Basa, que se sospita que te vincles amb els serveis de seguretat russos, citant fonts anònimes va afirmar que Makarov s'havia disparat a ell mateix amb un rifle de caça de gas comprimit model Berkut-2M que suposadament es va trobar a l'escena. Makarov havia reprimit a l'oposició russa, i va ser titllat per Putin com el "principal organitzador de la 'cacera' d'activistes de l'oposició i periodistes inconvenients".

L'última mort sospitosa va ser el passat 26 de desembre quan Pavel Antonov, el diputat més ric de la Duma russa (Parlament de Rússia) i crític amb Putin, va morir a l'Índia en caure per la finestra d'un hotel.